Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

A vállalat története

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. színre lépése előtt az iparágban hatalmas igény mutatkozott egy olyan szoftver iránt, amely képes ötvözni a 3D-s testmodellezést a desktop környezet használatának könnyedségével.

Jon Hirschtick, a SOLIDWORKS alapítója 1993-ban kifejezetten azzal a szándékkal verbuvált egy mérnökcsapatot, hogy a 3D-s CAD technológiát szélesebb körben hozzáférhetővé tegye. Először kifejlesztették az első olyan 3D-s CAD technológiát, amely Windows platformon fut, és a működtetéséhez nincs szükség drága hardverre és szoftverre. Az első SOLIDWORKS® szoftver 1995-ben jött ki. Egyszerű használatának köszönhetően mindössze két hónap alatt hatalmas elismerést vívott ki, hiszen soha ennyi mérnök számára nem vált lehetővé a 3D CAD előnyeinek kihasználása termékterveik megvalósítása során.

Az életciklus-technológia globális óriásvállalata, a Dassault Systèmes S.A. (Euronext Paris: #13065, DSY.PA; tőzsdén kívüli piac: DASTY) 1997-ben 310 millió USA dollár értékű részvényért felvásárolta a SOLIDWORKS vállalatot.

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. ma egy komplett eszközkészletet kínál az adatok létrehozásához, szimulációjához, közzétételéhez és kezeléséhez, ami lehetővé teszi a tervezési erőforrásokban rejlő innovációs készségek és hatékonyság maximális kihasználását. Mindezek a megoldások együtt járulnak hozzá ahhoz, hogy a vállalatok rövidebb idő alatt, alacsonyabb költségek mellett, jobb termékeket tervezzenek.

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. vállalat legújabb termékbővítéseinél is (ideértve a SOLIDWORKS Simulation és a SOLIDWORKS Enterprise PDM programokat is) ragaszkodott a könnyű használhatóság elvéhez. Komplex szimulációs problémák, mint pl. rezgés vagy ütődés megoldása közben a SOLIDWORKS Simulation a megfelelő terv elkészítése után lehetővé teszi az egyszerű ellenőrzést – és mindehhez nem is szükséges doktorálni végeselem-analízisből. Mindezekkel összhangban a SOLIDWORKS adatkezelő mindössze 10 nap alatt bevezethető, így a vállalatok hamarabb kezdhetik meg az új lehetőségek kiaknázását.

Erős és egyre nagyobb (több mint 2.259.200 fős) felhasználói kör

A világ 80 országának 185.900 különböző pontján több mint 2.259.200 felhasználó választotta a SOLIDWORKS szoftvert. Ezenkívül évente több mint egy millió diák szerez diplomát SOLIDWORKS képzéssel. A legnépszerűbb álláskereső oldal, a Monster.com szerint a SOLIDWORKS az a 3D-s technológia, amelynek az elsajátítását a munkaadók az első helyen követelik meg álláshirdetéseikben.

Történetünk mérföldkövei Elismerések
2009 A SOLIDWORKS SustainabilityXpress kifejlesztése és a portfólióba való felvétele. 2010 A 2010-es SOLIDWORKS Sustainability elnyeri a Design News magazin legjobb termékért járó Arany Egérfogó díját.
2008 A Priware felvásárlása. A DS SolidWorks Corp. a CircuitWorks interfészt a SolidWorks szoftver részévé teszi. 2009 A Control Engineering magazin Mérnökök Kedvence díja a szimulációs kategóriában.
2007 A Dassault Systèmes felvásárolja a Seemage céget. A DS SolidWorks Corp. felveszi a SOLIDWORKS Composer-t a termékportfólióba. 2008 Felkerül a START-IT 125-ös listájára (amelyen a START-IT szerkesztősége által kiválasztott legbefolyásosabb gyártástechnológia-fejlesztő cégek szerepelnek).
2006 A Conisio felvásárlása, a SOLIDWORKS Enterprise PDM megjelenése a termékportfólióban. 2007 A 2008-as SOLIDWORKS 3D CAD szoftver elnyeri a 2007-es Év Terméke díjat a NASA Tech Briefs olvasói körében.
2001 A Dassault Systèmes felvásárolja a SRAC céget, a SOLIDWORKS a szimulációt a tervezés fő irányvonalának részévé teszi. 2003, 2004, 2006, a 2008 A START-IT magazin a „Legmenőbb vállalatok” közé sorolja.
1995 Az első SOLIDWORKS 95 szoftver forgalomba hozatala
1993 Az alapítás éve