Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

A Boeing leányvállalata a SolidWorks segítségével bővíti a 2D és 3D közötti konvertálással foglalkozó üzletágát

14. 10. 2009 – A 3D CAD szoftver kiváló adatkonvertálási képességei segítik a műszaki közzétételi és tervezési szolgáltatások növekedését

Haar, München, 14. október 2009 – A Continental DataGraphics (CDG), a Boeing egyik leányvállalata a SolidWorks 3D CAD szoftvert vásárolta meg, hogy meg tudjon felelni a 2D-ről 3D-re történő fájlkonvertálás iránti növekvő igénynek. A SolidWorks eszközeinek segítségével fogják kielégíteni a Boeing projektek támogatása iránti belső igényeket, és a vállalatnak arra is lehetősége nyílik, hogy más kereskedelmi ügyfelek számára is 2D-ről 3D-re történő konvertálási szolgáltatásokat kínáljon.

A CDG készíti el és adja ki a Boeing kereskedelmi repülőgépeket világszerte támogató illusztrált alkatrész-katalógusokat és karbantartási kézikönyveket. E munka részeként a CDG grafikai munkacsoportja a SolidWorks szoftvert használja, hogy a kiadás és a tervezés során való felhasználás céljából az alkatrészek 2D-s képeit gyorsan és könnyen 3D-s modellekké alakítsa át.


„Felismertük, hogy számtalan másik vállalatnak, például a teherautóval történő szállításban, az energiaágazatban és más, összetett berendezéseket használó ágazatokban hasonló szükségletei vannak” – állítja Josh Migdal, a CDG termelési vezetője. „Mivel a SolidWorks fájlformátumok széles körét képes fogadni és kimenetként előállítani, képesek voltunk tervezési szolgáltatásainkat több ágazatban, ügyfelek széles köre számára 2D-s képek 3D-s modellekké való átalakításával bővíteni.”


A CDG a SolidWorks segítségével azt is el tudta érni, hogy a 3D-s adatokat 2D-s izometrikus vetületek formájában újrahasznosítsa a komponens-karbantartási kézikönyvek és az illusztrált alkatrész-katalógusok műszaki illusztrációihoz.


„Képzett szakembereink olyan alkalmazásokat is találtak e termékhez, amelyek a marketing-, multimédiás és képzésfejlesztési igényeket támogathatják” – magyarázza Migdal. „Ez a szoftver elengedhetetlen eszköz lesz több száz tehetséges mérnökünk számára, és új üzleti lehetőségeket fog teremteni növekvő vállalatunk számára.”


A SolidWorks szoftver kétirányú fordítókat tartalmaz, amelyek a következő formátumokat támogatják: DWG, DXF™, Pro/ENGINEER®, IPT (Autodesk Inventor®), Mechanical Desktop®, Unigraphics®, PAR (Solid Edge®), CADKEY®, IGES, STEP, Parasolid, SAT (ACIS), VDA-FS, VRML, STL, TIFF, JPG, Adobe® Illustrator®, Rhinocerous®, IDF és HSF (Hoops). Semely másik CAD szoftver nem kínál ilyen adatkonverziós képességeket.


„Az értékelési folyamat során nagyon szorosan együttműködtünk SolidWorks hivatalos viszonteladóinkkal” – idézi fel Migdal. „Megállapítottuk, hogy a SolidWorks-öt rendkívül könnyű használni, és konvertálási projektjeink tekintetében valamennyi igényünket kielégíti.”


A CDG-t a GoEngineer hivatalos SolidWorks viszonteladó látja el szolgáltatásokkal a folyamatos szoftverképzés, implementálás és támogatás terén.


További információk:

SolidWorks Deutschland GmbH stautner & stautner consulting . pr . communications
Isabelle Reich Carola von Wendland
Hans-Pinsel-Straße 7 Südliche Münchner Straße 8
D-85540 Haar D-82031 Grünwald
Tel.: +49-89-612956-0 Tel.: +49-89-230877-19
Fax: +49-89-612956-16 Fax: +49-89-230877-23
isabelle.reich@3ds.com carola.vonwendland@stautner.com

A CDG-ről

A CDG, a Boeing leányvállalata az összetett berendezéseket fejlesztő, támogató és karbantartó, tervezésen alapuló szervezetek világszínvonalú stratégiai partnere. Azáltal, hogy a CDG partnerei a berendezések hosszú távú támogatására és karbantartására irányuló folyamatok általános eredményességének javítását a CDG-re bízzák, fő tevékenységükre összpontosíthatnak, növelhetik hatékonyságukat, és végső soron nagyobb értéket tudnak nyújtani ügyfeleiknek. A CDG szolgáltatásai felölelik a mérnöki tervezést és a konvertálást, a műszaki kiadványok készítését és illusztrálását, a digitális képalkotási szolgáltatásokat, a karcsú folyamatfejlesztési szolgáltatásokat és a webes alapú szoftvermegoldásokat, ideértve az interaktív elektronikus műszaki kézikönyveket is. Tovább tájékozódhat a www.cdgnow.com/ címen.

Dassault Systèmes SolidWorks Corp.

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. a Dassault Systèmes S.A. (Nasdaq: DASTY, Euronext Paris: #13065, DSY.PA) leányvállalata, és tervezési, elemzési és termékadat-kezelési szoftvereket fejleszt és értékesít. A vállalat a 3D-s CAD-technológiák piacvezető szolgáltatója, mely olyan intuitív és nagy teljesítményű szoftvereket biztosít, melyekkel még jobb termékek tervezhetők. A legújabb hírek, információk vagy élő online demonstrációk a vállalat weboldalán (www.solidworks.de) vagy a +49-(0)89-612-956-0 számon érhetők el. www.solidworks.hu/

Dassault Systèmes

A Dassault Systèmes a 3D és termékéletciklus-kezelési (PLM) megoldások piacvezetőjeként 80 országban több mint 100 000 ügyféllel rendelkezik. A 3D szoftverek piacán 1981 óta úttörő szerepet betöltő Dassault Systèmes olyan PLM-alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejleszt ki, amelyek több telephelyet átfogóan segítik a termékfejlesztési folyamatot. A Dassault Systèmes PLM-megoldásai 3D-s látásmódot biztosítanak a termékek teljes életciklusa alatt, az elképzeléstől a késztermék karbantartásán át egészen az újrahasznosításáig. A Dassault Systèmes portfoliója a következőket öleli fel: CATIA – a virtuális termék megtervezéséhez; SolidWorks – a 3D CAD megoldás, DELMIA – a virtuális termeléshez; SIMULIA – a virtuális teszteléshez; és ENOVIA – a globális életciklus-kezeléshez és 3DVIA a realisztikus online 3D alkalmazásokhoz . A Dassault Systèmes vállalatot a Nasdaq (DASTY) és az Euronext Paris (#13065, DSY.PA) tőzsdén jegyzik. www.3ds.com/


A CATIA, a DELMIA, az ENOVIA, a SIMULIA, a 3DVIA és az a SolidWorks a Dassault Systèmes vagy leányvállalatai bejegyzett végjegyei az USA-ban és/vagy más országokban. A többi márkanév és terméknév saját tulajdonosának védjegye. Szerzői jog © 2009 Dassault Systèmes SolidWorks Corp.