Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

A Dassault Systèmes bemutatja az első olyan SOLIDWORKS alkalmazást, amely a 3DEXPERIENCE platformon fut – ez pedig a SOLIDWORKS Mechanical Conceptual

A SOLIDWORKS World 2014 világtalálkozón bemutatott, új koncepciótervező, intuitív, közösségi munkát biztosító, távoli eléréssel is használható tervező alkalmazások

SAN DIEGO 2014. január 27. — A Dassault Systèmes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA), a 3D élmények specialistája, a 3D tervezőszoftverek, a 3D digitális modellezés és a termékéletciklus-menedzsment terén nemzetközileg vezető szerepet betöltő vállalat ma megerősíti a SOLIDWORKS Mechanical Conceptual alkalmazás bevezetését a 3DEXPERIENCE platformon.

Az élmények korában megváltozott a tervezés világa: sokkal inkább a közösségi munkára összpontosít, koncepció-központúbb, és az együttműködés kritikus fontosságúvá vált. A SOLIDWORKS Mechanical Conceptual a 3DEXPERIENCE platformon remekül példázza ezt a hozzáállást. A Dassault Systèmes új távlatokat nyit meg a tervezés világában, és az egész SOLIDWORKS közösség számára biztosítja minden Dassault Systèmes alkalmazás, tartalom és szolgáltatás erejét.

„A technológiák és üzleti modellek fejlődésével felhasználóink tőlünk várják, hogy ellássuk őket a legújabb eszközökkel, amelyek segítik őket abban, hogy szélesebb körű együttműködésben vehessenek részt, és hogy a 3D gyártás és 3D nyomtatás kiaknázásával versenyképesebbé és innovatívabbá válhassanak. A SOLIDWORKS Mechanical Conceptual alkalmazással pontosan ezeket tettük lehetővé a számukra. Most először az egész gyártóipar részesülhet egy forradalmian új közösségi platform előnyeiből, amely nemcsak a globális SOLIDWORKS közösséget működteti, hanem a feldolgozási tapasztalatok új generációját teszi lehetővé az egész világra kiterjedő CATIA közösség számára” – mondta Bertrand Sicot, a Dassault Systèmes SOLIDWORKS területének elnök-vezérigazgatója. „Ebből kifolyólag a SOLIDWORKS felhasználók együttműködéssel kapcsolatos lehetőségei mélyrehatóak. Ajtót nyit meg az ügyfelek számára számos iparágban és vállalatnál, ahol a Dassault Systèmes és egyéb alkalmazásai jelentős szerepet töltenek be.”

Amellett, hogy megtekinthetik az új tervezési környezetet, a SOLIDWORKS World világtalálkozó (január 26–29.) résztvevői számos olyan ügyfélről is hallani fognak, akik a tesztelés és a gyártás során hat hónapon keresztül használták a terméket. A SOLIDWORKS Mechanical Conceptual az ügyfelek számos telephelyén telepítve van gyártási környezetben, és elősegíti a koncepciótervezést, így a felhasználók gyorsan és digitális módon rögzíthetik és továbbfejleszthetik elképzeléseiket, a piaci részesedést növelő, díjnyertes terveket hozva létre.

„A Concept Archive alkalmazás használatával egyidejűleg vizsgáltam meg és teszteltem az elképzelés különböző fejlesztési módjait. Elég sok módja van a koncepció továbbfejlesztésének, de az alapvető korlátozások minden esetben ugyanazok maradnak” – mondta William MacLeod, a Kennedy Hygiene vezető mérnöke. „A SOLIDWORKS Mechanical Conceptual alkalmazással gyorsan három vagy több koncepciós konfigurációt hozhattam létre ugyanannyi idő alatt, mint amennyibe egyetlen konfiguráció megtervezése telne egy hagyományos 3D CAD megoldásban. Gyorsan elvégezhetem egy terv iterálását, és a kiválasztott koncepciót áthelyezhetem a SOLIDWORKS alkalmazásba a részletek végleges kidolgozásához.”

Az iparágvezető 3D tervezőszoftver jelenlegi és további verzióinak kiegészítéseként a SOLIDWORKS Mechanical Conceptual a Dassault Systèmes kategóriaelső tervezőtechnológiáit és a SOLIDWORKS megszokott, felhasználóbarát felhasználói felületét ötvözi. Ez elősegíti a koncepciós mechanikai tervek egyszerűsítését és ésszerűsítését, így a felhasználók továbbfejleszthetik, jóváhagyhatják és kiválaszthatják a legjobb koncepciókat, ami az ügyfelek megnyeréséhez és a megrendelések megszerzéséhez vezet.

Az új, a Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformon alapuló SOLIDWORKS ajánlat egyik fő előnye az, hogy beépített felhőfunkcióinak köszönhetően online együttműködést tesz lehetővé. A koncepciótervezés és a döntéshozatal közösségi aspektusa integrálva van a SOLIDWORKS Mechanical Conceptual alkalmazás funkciói közé.

A SOLIDWORKS Mechanical Conceptual egy modellezőkörnyezet, amely a koncepciótervezés négy fő elemére összpontosít:

·         KONCEPCIÓALAPÚ: a felhasználók gyorsan, az igényeiknek megfelelően létrehozhatják és továbbfejleszthetik koncepcióikat, mely során nem állnak előttük tervezési akadályok, és automatikusan rögzíthetik elképzeléseiket, hogy a későbbiekben bármikor felhasználhassák azokat.

·         INTUITÍV: a felhasználók gondolkodásmódjuknak megfelelően végezhetik a tervezést, amelyhez intelligens, intuitív tervezőeszközök állnak rendelkezésükre egy struktúra nélküli, közvetlen szerkesztést biztosító modellezőkörnyezetben.

·         KÖZÖSSÉGI: megszokott közösségi együttműködési eszközök állnak rendelkezésre az interaktív 3DEXPERIENCE környezetben, így a felhasználók kiaknázhatják a vállalatuk, az ügyfelek és a forgalmazók kollektív tudásának előnyeit.

·         TÁVOLI ELÉRÉST BIZTOSÍTÓ: az együttműködést még hatékonyabbá teszik az automatikusan mentett terviterálások, így az adatok biztonságban vannak, folyamatosan frissülnek, valamint időtől és helytől függetlenül hozzáférhetőek.

Árak és elérhetőség

A SOLIDWORKS Mechanical Conceptual világszerte 2014 áprilisában válik elérhetővé. További információk a következő weboldalon találhatók: http://www.solidworks.com/sw/products/3dexperience/solidworks-mechanical-conceptual-overview.htm