Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

A Dassault Systèmes egyszerűsíti a 3D tervezést a SolidWorks 2013 segítségével

A vezető 3D tervező megoldás legújabb kiadása lehetővé teszi a modellek gyorsabb létrehozását, optimalizálja a teljesítményt és bővíti az együttműködési lehetőségeket

HAAR, MÜNCHEN, Germany 2012. szeptember 17. — A Dassault Systèmes, a 3DExperience Company, a 3D tervezőszoftverek, a 3D digitális modellezés és termékéletciklus-menedzsment (PLM) megoldások terén nemzetközileg vezető szerepet betöltő vállalat ma bemutatta SolidWorks® 2013 nevű termékét, amely új és bővített tervezési eszközökkel egészíti ki az együttműködési lehetőségeket, gyorsítja a modellek létrehozást, és egyszerűsíti a termékfejlesztési folyamatot. A több mint 200 ügyfél által javasolt továbbfejlesztés megvalósítása, amely többek között fejlett tervezőalkalmazásokat és rajzolással kapcsolatos új képességeket, almodell-szimulációt, költségbecslést, hálózati renderelést, továbbá szélesebb körű megosztási és kapcsolódási lehetőségeket tartalmaz, bizonyítja a SolidWorks elkötelezettségét az iránt, hogy ügyfeleit sikeresebbé és termelékenyebbé tévő eszközökkel segítse.

Plastics_01_smallA Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformján alapuló SolidWorks 2013 az egyszerű használatot a széles körű testreszabhatósággal ötvözi, ezáltal lehetővé téve az új felhasználók számára azt, hogy gyorsan tanulhassanak, a tapasztalt felhasználók számára pedig azt, hogy hatékonyabban végezhessék el a korábban összetettnek és bonyolultnak számító feladatokat. A legutóbbi 20 kiadás sikerére építve az új ajánlat magába foglalja a SolidWorks megoldások teljes skáláját a 3D tervezés, szimuláció, műszaki dokumentáció, termékadat-kezelés és fenntartható tervezés terén.

„A SolidWorks használatával gyorsabban elvégezhetem a munkámat, mintha a piacon kapható bármely más CAD csomagot használnám” – mondta Robert Conley, az Interactive Cad Solutions vállalat tulajdonosa. „Munkám során gyorsan be kell fejeznem az egyes feladatokat ahhoz, hogy nyereségesen működjünk, és a SolidWorks pontosan ezt teszi lehetővé. Különösen kíváncsi vagyok a SolidWorks 2013 korábbi verziókkal való Interoperability (együttműködés) funkciójára, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűbben megosszam a terveimet az ügyfeleimmel, és gyorsabban eljussunk a végső termékig.”

29_Appearances and PhotoView Network Rendering_small„A SolidWorks 2013 folytatja azt a hagyományt, hogy odafigyelünk ügyfeleinkre, és olyan fejlesztéseket és funkcionalitást teszünk számukra elérhetővé, amelyek segítségével egyszerűsíthetik életüket és a legjobb termékeket hozhatják létre. Az alapvető geometriai funkciók bővítései és a kibővített termékkínálat bizonyítja zászlóshajó-termékünk fejlesztéséért tett folyamatosan erőfeszítéseinket” – mondta Bertrand Sicot (CEO, SolidWorks, Dassault Systèmes). „A SolidWorks 2013 lehetővé teszi az innovatív tervezést olyan alkalmazásspecifikus eszközök segítségével, amelyek segítik a felhasználókat abban, hogy gyorsan meghatározzák, megosszák és érvényesítsék terveik formáját, illeszkedését és funkcióját. Már alig várjuk, hogy láthassuk, ügyfeleink hogyan tudják megvalósítani ötleteiket a mostaninál sokkal gyorsabb ütemben.”

Hatékony tervezőeszközök

A SolidWorks 2013 a hatékonyabb szimulációt lehetővé tévő új eszközök, valamint a kibővített környezeti és költségelemzés révén egyszerűbbé teszi, hogy a mérnökök ötletei eljussanak az elképzeléstől a gyártásig. A következő bővítéseken felül a nemrég bemutatott SolidWorks Plastics és SolidWorks Electrical csomagok segítik a felhasználókat abban, hogy tudatosabb döntéseket hozzanak, ami egyszerűsített terveket, a hibák számának csökkenését, és a piacra jutási idő lerövidülését eredményezi.

 • SolidWorks Costing (költségkezelő) – Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy több alkatrésztípust vonhassanak be az automatikus költségszámításba, pontosabb árajánlatokat készíthessenek, és a költségvetés keretein belül maradhassanak a továbbfejlesztett költségadatok és az új API-k révén.
 • SolidWorks Sustainability (fenntarthatóság) – Gyorsan összehasonlítja a nyersanyagok pénzügyi hatását és a tervezési döntés környezetre gyakorolt hatását a fejlesztési folyamat során, az új nyersanyagokra vonatkozó hatásvizsgálati eszközöknek köszönhetően.
 • SolidWorks Flow Simulation (áramlásszimuláció) – Egyszerűsíti az áramlási folyamatok vizsgálatának bonyolultságát azáltal, hogy a felhasználók vizuálisan is megjeleníthetik a folyadékáramlást sokoldalú alakzatok körül, és könnyebben összehasonlíthatják az elemzés eredményeit többféle tervezési konfiguráció között.

Gyorsabb modellalkotás

SW_Electrical_3D_01_smallTovábbi új funkciók segítik a felhasználókat abban, hogy gyorsabban és egyszerűbben tudjanak összetett alakzatokat létrehozni és módosítani, ami hatékonyabb 3D modelleket és 2D rajzokat eredményez.

 • Conic (kúpszelet objektumok) – Teljes ellenőrzés az alakzatok felett, biztosítva a finom átmeneteket a meglévő alakzatok között.
 • Intersect (metszet alakképző funkció) – Alakzatok gyors hozzáadása vagy eltávolítása vázlatkészítés nélkül.
 • Varying Dimension Patterns (változó méretű kiosztás minták) – Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy időt takarítsanak meg a minták létrehozása során, rugalmasabbá tehessék a tervezést, és csökkentsék a modellekhez szükséges funkciók számát. 
 • Section View Assist (metszeti nézet segéd) – Felgyorsítja a termelési rajzok készítését a gyorsabb és következetesebb metszeti nézetek érdekében.  

Megnövelt teljesítmény

A következő új eszközök révén a felhasználók optimalizálhatják a SolidWorks teljesítményét, és maximalizálhatják a tervezési csapat termelékenységét.

 • CAD Administrator Dashboard (CAD rendszergazda vezérlőpult) – Egy vállalaton belül összesíthető nézet egyszerűsíti több SolidWorks felhasználó kezelését és a kapcsolódó hibaelhárítást.
 • Simulation Sub-modeling (almodellezés) és Incremental Meshing (növekményes hálógenerálás) – Pontosabban, gyorsabban és hatékonyabban végezhető precíz szimulációelemzés nagy és összetett modellek specifikus területein.
 • PhotoView 360 Network Rendering (Hálózati renderelés a PhotoView 360 számára) – Idő takarítható meg a fotorealisztikus képek gyorsabb renderelésével, amelyet a számítási terhelésnek a hálózatba kötött számítógépek között történő megosztása tesz lehetővé.

Bővített együttműködési lehetőségek

A legtöbb tervezőcsapat szétszórt jellegéből adódó nehézségek leküzdése céljából a SolidWorks 2013 optimalizálja az együttműködést a továbbfejlesztett kommunikációja, megjelenítési képességei, valamint a tervek és adatok kiterjesztett megosztási lehetőségei révén.

 • Previous Release Interoperability (Korábbi verziókkal történő együttműködés) – Az ügyfelekkel, szállítókkal és belső csapatokkal történő együttműködést megkönnyíti, hogy a SolidWorks 2013 fájlokat közvetlenül meg lehet nyitni a SolidWorks 2012 (SP5) termékkel. A felhasználók hatékonyabban dolgozhatnak, javíthatják az együttműködést és a fájlcserét, csökkenthetik a késedelmek időtartamát, és megkönnyíthetik az áttérést a legfrissebb kiadásra.
 • SolidWorks Enterprise Product Data Management (EPDM) munkafolyamat (vállalati termékadat-kezelés) – A hatékonyabb dokumentumirányítás és kapcsolatfelvétel által csökken a késedelmek mértéke, valamint a piacra jutáshoz szükséges idő.
 • A DraftSight/SolidWorks Enterprise PDM integrációja – A DWG fájlokhoz a SolidWorks Enterprise PDM rendszerből hozzá lehet férni a DraftSight felhasználói felület segítségével, valamint a 2D beépíthető a tervezési folyamatba.
 • eDrawings — A felhasználók mobil készülék használatával bárhol mérlegelhetik, kiválaszthatják és módosíthatják a terveket.

Elérhetőség és árak

A SolidWorks 2013 rendszerrel kapcsolatos további információk és a videobemutatók megtekintéséhez keresse fel az alábbi webhelyet: www.solidworks.com/launch. A SolidWorks 2013 világszerte elérhető a SolidWorks hivatalos viszonteladóinál. Árajánlat kérése érdekében, kérjük, lépjen kapcsolatba egy SolidWorks hivatalos viszonteladóval. Az Ön régiójában működő hivatalos viszonteladó megkereséséhez látogassa meg a következő webhelyet: http://www.solidworks.com/locateVAR/

Vigye hírét!

Ha szeretne részt venni egy élő szemináriumon a SolidWorks 2013 termékkel kapcsolatban, látogassa meg a következő webhelyet: http://www.solidworks.com/launch/find-a-seminar.htm

A következő tweetek segítségével ossza meg ezt a hírt a Twitteren:

 • Már kapható a @Solidworks 2013! Vegyen részt egy helyi viszonteladói rendezvényen, és tudjon meg többet: www.solidworks.com/launch
 • Szeretné egyszerűsíteni termékének fejlesztési folyamatát? Ismerje meg a @SolidWorks 2013 legfrissebb fejlesztéseit! www.solidworks.com/launch
 • Valósítsa meg tervezési ötleteit. Ismerje meg a @SolidWorks 2013 terméket! www.solidworks.com/launch

 

A Dassault Systèmes névjegye

A Dassault Systèmes, a 3DEXPERIENCE Company olyan virtuális univerzumokat bocsát a vállalatok és magánszemélyek rendelkezésére, amelyben fenntartható újításokra vonatkozó elképzeléseket hozhatnak létre. Világelső megoldásai átalakítják a termékek tervezésének, gyártásának és támogatásának módszereit. A Dassault Systèmes együttműködő megoldásai elősegítik a társadalmi újításokat, kiterjesztve a virtuális világnak a valódi világ javítására szolgáló lehetőségeit. A csoport több mint 150.000 különféle vállalati méretű ügyfél számára teremt értéket több mint 80 országban. További információkért látogassa meg a következő webhelyet: www.3DS.com.

A CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM és 3DVIA a Dassault Systèmes vagy leányvállalatai bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.