Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

A DS SolidWorks Corp. eladta az egymilliomodik oktatási licencet

Világszerte az intuitív 3D CAD szoftver adja meg a kezdő lökést a diákok mérnöki karrierjének

Haar, München, 2011. február 15. – A Dassault Systèmes (DS) SolidWorks Corp. ma bejelentette, hogy a SolidWorks® tervezőszoftver oktatási intézmények által megvásárolt licenceinek száma elérte az egymilliót. A szoftver az oktatási intézményekben tanuló sok millió diáknak jelent segítséget természettudományos, műszaki, mérnöki és matematikai tanulmányai során, akik később a tervezői és mérnöki közösségben futnak be eredményes pályát.

A SolidWorks szoftvert használó kiváló intézmények hálója az összes földrészt átszövi, és az alábbiak is közéjük tartoznak: MIT (USA), Indian Institute of Technology Delhi (India), Politecnico di Torino (Olaszország), Tokyo Metropolitan Rokugou Technical High School (Japán), Universidad del Valle de Mexico (Mexikó), University of Cambridge (Nagy-Britannia), RENATESENTERET(Norvégia), Tsinghua University (Kína), University of Manitoba (Kanada), University of South Australia (Ausztrália), The University of Applied Sciences Stralsund (Németország), valamint Lycée Technique Privé Saint Etienne (Franciaország).

„Szeretnénk, ha természet- és mérnöki tudományokat hallgató és alkalmazó diákjainknak nem kellene szükségtelenül bonyolult szoftverekkel vesződniük” – magyarázza Andrés-Amador García Granada, Ph.D., a barcelonai IQS-URL műszaki egyetem tanára. „A SolidWorks biztosítja a diákok számára mindazokat a lehetőségeket, amelyekre egy professzionális mérnöknek szüksége van, ideértve a páratlanul integrált Simulation szoftvert, amelynek segítségével statikát, dinamikát, hőtani problémákat, rugalmasságot és folyadékdinamikát oktatunk a piacon kapható legintuitívebb csomaggal. Ennek köszönhetően a diákok hamarabb kezdik meg a tanulást, ugyanannyi idő alatt többet sajátítanak el, és a diploma megszerzésekor felkészültebben állnak munkába. Az IQS-en 150 diák közül 70 szerezte meg a Certified SolidWorks Associate (CSWA) tanúsítványt, amely feltétele annak, hogy elkezdhessenek dolgozni utolsó éves ipari projektjükön.”

Számos diák használja fel tudását versenyeken. „A SolidWorks segítségével képesek vagyunk folyamatosan finomítani „Thunderstruck” robotunk kialakítását a Battlebots IQ versenyre, és egyesíteni tudjuk a legjobb támadási és védekezési taktikákat, a súlyt, az anyagerősséget és a tiszta pusztító erőt” – mondja Senai Andai (20), a University of Texas at Arlington (UTA) egyetem elsőéves gépészmérnök-hallgatója. „Az integrált SolidWorks Simulation szoftver és az intuitív felhasználói felület jóvoltából az órákon tanult elméletet alkalmazni tudjuk a gyakorlati tervezés, a gyártás és a terepen végzett próbák során. Ily módon kiválóan fel tudunk készülni leendő mérnöki munkánkra.”

A DS SolidWorks sokrétű oktatóanyagokkal támogatja szoftverét, ideértve az alábbiakat:

„Szoftverünk rendelkezik mindazon kifinomult lehetőségekkel, amelyeket a professzionális mérnökök használnak” – állítja Marie Planchard, a DS SolidWorks oktatási világpiacokért felelős igazgatója. „Véleményünk szerint lényeges, hogy a diákok könnyen hozzáférhessenek ezekhez a lehetőségekhez, és így gyakornokként és első munkahelyeiken tapasztalatok birtokában kezdhessék meg a munkát.”

A DS SolidWorks kiterjedt szponzori tevékenységével is hozzájárul a mérnökképzéshez. Az egyik szponzoráltunk az Assabet Valley (Mass.) Regional Technical High School, amely műszaki szakközépiskola a DS SolidWorks web alapú valóságshow-jának legutóbbi epizódjában szerepelt (Let’s Go Design). Ezek a diákok a National Robotics League (Országos Robotikai Szövetség) versenyére készülnek fel egy olyan robottal, amelyet nemcsak maguk terveztek és szereltek össze, de amelynek alkatrészeit is saját maguk gyártották le.

A diákok ehhez hasonló, rohamtempóban bővülő készségei kifinomult és néha meghökkentő terveket eredményeznek, mint amilyen például, ez a narancsleves pohár, ez a lepke és ezek az egyéb klassz termékek.

 

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. a Dassault Systèmes S.A. (Nasdaq: DASTY, Euronext Paris: #13065, DSY.PA) leányvállalata a 3D-s megoldások világelső szállítója. A vállalat tervezési, elemzési, termékadat-kezelési, dokumentációs és környezeti hatásvizsgálatot segítő szoftvereket fejleszt és értékesít. A vállalat a 3D-s CAD-technológiák piacvezető szolgáltatója, mely olyan intuitív és nagy teljesítményű szoftvereket biztosít, amelyekkel a tervezőcsoportok még jobb termékeket tervezhetnek. A legújabb hírek, információk vagy élő online demonstrációk a vállalat weboldalán (www.solidworks.hu) vagy a 1-800-693-9000 számon érhetők el (Észak-Amerikán kívül hívja a +1-781-810-5011 számot).

A CATIA, a DELMIA, az ENOVIA, a SIMULIA, a 3D VIA és az a SolidWorks a Dassault Systèmes vagy leányvállalatai bejegyzett végjegyei az USA-ban és/vagy más országokban. A többi márkanév és terméknév saját tulajdonosának védjegye. Szerzői jog © 2011 Dassault Systèmes SolidWorks Corp.