Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

A Niles-Simmons-Hegenscheidt cégcsoport a SolidWorks Enterprise PDM-et vezette be szabványként

03. 11. 2009 – A szerszámgépgyártó csoport 180 licencet telepített, hogy megoldja 80.000 dokumentum több telephelyen történő adatkezelését

Haar, München, 3. november 2009 – A Dassault Systèmes (DS) SolidWorks Corp ma bejelentette, hogy a nemzetközi környezetben működő Niles-Simmons-Hegenscheidt (NSH) cégcsoport a SolidWorks® Enterprise PDM szoftver 180 licencét telepítette. A vállalat ezzel reagált arra az erősödő igényre, hogy a termékek szempontjából fontos adatoknak a megfelelő helyen, bármikor rendelkezésre kell állniuk.


A Niles-Simmons-Hegenscheidt több mint 170 éves tapasztalattal és szaktudással rendelkezik a szerszámgépgyártás terén. A termékpaletta a vertikális esztergáktól a maró- és esztergaközpontokon és a CNC ferdeágyas esztergákon át a teljes gyártósorokig terjed. Az évek során a vállalat egy nagy adatbázist hozott létre, amelyet több helyszínen és különböző rendszerekben tárol.


„Olyan PDM megoldást kerestünk, amely 100%-ban kompatibilis a SolidWorks 3D CAD szoftverrel. Évek óta sikeresen használjuk ezt a rendszert és beépített eszközét, a Workgroup PDM-et” – magyarázza Enrico Thormann, a Niles-Simmons SolidWorks/PDM koordinátora és tervezőmérnöke. „Mivel folyamatosan nőtt a felhasználók száma és az adatmennyiség, skálázható rendszerre volt szükségünk, a legváltozatosabb interfészekkel. A SolidWorks Enterprise PDM páratlan rugalmasságot és biztonságos adatkezelést biztosít számunkra, így hatékonyabban és gyorsabban találjuk meg a dokumentumokat.”


Az NSH-cégcsoport a SolidWorks Enterprise PDM segítségével központosított adatbázist képes megvalósítani, amelyet könnyebb kezelni, és amely valamennyi alkalmazott, szállító és ügyfél számára elérhető, aki részt vesz a fejlesztési folyamatban, a világosan meghatározott felhasználói jogosultságok függvényében. A projekt szempontjából fontos valamennyi adatot – mint például SolidWorks 3D CAD adatok, képek, videók és MS Office adatok – a PDM-megoldás bocsát rendelkezésre. A Niles-Simons-Hegenscheidt azt tervezi, hogy az anyagjegyzékek (BOM) létrehozása során a PDM-rendszert teszi a tervező részleg elsődleges adatbázisává, ami minden részleget és területet érinteni fog.


„A SolidWorks Enterprise PDM segít abban, hogy strukturáljuk, jobban ellenőrizzük és azonosítsuk a belső munkafolyamatokat. Egy olyan nagy vállalatnál, mint a miénk, ez a folyamat nagyon összetett” – magyarázza Enrico Thormann. „A termékekre vonatkozó általános adatokat például bárki olvashatja. A számviteli részleg bizonyos dokumentumait a dokumentum státuszának megfelelően csak meghatározott alkalmazottak tekinthetik meg és módosíthatják. A tervezőmérnökök például csak olvashatják ezeket a dokumentumokat, de nem illeszthetnek be módosításokat. A SolidWorks Enterprise PDM lehetővé teszi számunkra, hogy pontos felhasználói jogosultságokat és világosan meghatározott felelősségeket állítsunk be, és hézagmentesen nyomon követhessük valamennyi dokumentum előzményeit – ki, mit, mikor és honnan végzett el.”


Az elérési jogosultságokon túlmenően a SolidWorks Enterprise PDM munkafolyamat-funkciói is fontos szerepet játszanak a biztonságos adatkezelésben, a kutatástól a gyártásig. Az NHS-csoport PDM-rendszere jelenleg hozzávetőlegesen 80.000 dokumentum automatikus kezelését végzi. Enrico Thormann szerint különösen a változatkezelési rendszer jár világos előnyökkel. A dokumentumok előzményei könnyen rekonstruálhatók, és a kötelező mechanizmus kezeli a munkafolyamatot és a dokumentumadatok következő jóváhagyási lépésekhez megkövetelt teljességét. Ez felbecsülhetetlen értékű tényező a csak a tervezési részlegnél dolgozó 45 alkalmazott számára. Mivel a dokumentumok értéke minden jóváhagyási lépéssel emelkedik, a státusszal párhuzamosan a felhasználói jogosultságok is változnak. Továbbá, a dokumentumok nem törölhetők visszavonhatatlanul, és így még mindig helyreállíthatók.


„A Niles-Simmons-Hegenscheidt vállalatnál sok projekt kezdődik egyidejűleg, és a konstrukció gyakorlatilag akkor készül el, amikor a gép az ügyfélnél van. Ilyen rövid határidők mellett a tervezés megbízhatósága csak intelligens munkafolyamatokkal érhető el” – állítja Jeroen Buring, a DS SolidWorks Közép-Európáért felelős PDM értékesítési vezetője. „A SolidWorks Enterprise PDM biztosítja a szükséges eszközöket, ugyanakkor könnyen használható és kezelhető, és gyors befektetési megtérülést hoz.”


A SolidWorks Enterprise PDM szoftverrel kapcsolatos tanácsadási, bevezetési és képzési feladatokat a SolidLine AG SolidWorks viszonteladó látta el.


További információk:

SolidWorks Deutschland GmbH stautner & stautner consulting . pr . communications
Isabelle Reich Carola von Wendland
Hans-Pinsel-Straße 7 Südliche Münchner Straße 8
D-85540 Haar D-82031 Grünwald
Tel.: +49-89-612956-0 Tel.: +49-89-230877-19
Fax: +49-89-612956-16 Fax: +49-89-230877-23
isabelle.reich@3ds.com carola.vonwendland@stautner.com

A NILES-SIMMONS-HEGENSCHEIDT cégcsoportról

A szászországi chemnitzi székhelyű NILES-SIMMONS-HEGENSCHEIDT csoport a világ 50 legnagyobb szerszámgépgyártójának egyike. A világszerte közel 1100 alkalmazottat foglalkoztató NSH-cégcsoport üzleti tevékenységének középpontjában a szerszámgépek kutatása, fejlesztése, gyártása és forgalmazása áll; a fő célkitűzés olyan szerszámgépek tervezése, kifejlesztése, gyártása és értékesítése, amelyeket páratlan minőség és kiváló innovatív technológia jellemez. A termékválaszték hat gépkoncepción alapul, amelyek a repülőgépgyártást, az autógyártást, a vasúti és géptervezést, valamint a szerszámgyártást és a fröccsöntést célozzák meg.

www.niles-simmons.de/

Dassault Systèmes SolidWorks Corp.

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. a Dassault Systèmes S.A. (Nasdaq: DASTY, Euronext Paris: #13065, DSY.PA) leányvállalata a 3D-s megoldások világelső szállítója. A vállalat tervezési, elemzési, termékadat-kezelési, dokumentációs és környezeti hatásvizsgálatot segítő szoftvereket fejleszt és értékesít. A vállalat a 3D-s CAD-technológiák piacvezető szolgáltatója, mely olyan intuitív és nagy teljesítményű szoftvereket biztosít, amelyekkel a tervezőcsoportok még jobb termékeket tervezhetnek. A legújabb hírek, információk vagy élő online demonstrációk a vállalat weboldalán www.solidworks.hu/ vagy a 1-800-693-9000 számon érhetők el (Észak-Amerikán kívül hívja a +1-781-810-5011 számot).


A CATIA, a DELMIA, az ENOVIA, a SIMULIA, a 3DVIA és az a SolidWorks a Dassault Systèmes vagy leányvállalatai bejegyzett végjegyei az USA-ban és/vagy más országokban. A többi márkanév és terméknév saját tulajdonosának védjegye. Szerzői jog © 2009 Dassault Systèmes SolidWorks Corp.