Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

A Tegye sikeresebbé vállalkozását a SolidWorks 2012 új tervezési megoldásaival

A vezető CAD szoftver 20. kiadása több mint 200 új funkcióval várja felhasználóit

Haar, München, 2011. szeptember 7. – A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. (DS SolidWorks) ma mutatta be a SolidWorks® 2012 nevű átfogó 3D tervezési megoldást, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók még hatékonyabb munkát végezhessenek, és a megalapozott tervezői döntésekhez szükséges valamennyi információhoz hozzájuthassanak – az egész termékfejlesztési folyamat során. A SolidWorks 2012 a korábbi verziókhoz képest számos előnnyel rendelkezik: fejlesztéseket eszközöltünk például az olyan területeken, mint a termékek összeállítása és megrajzolása, a beépített szimuláció, a termék költségeinek kiszámítása, a nyomvonaltervezés, a termékkel kapcsolatos képek és animációk létrehozása, valamint a termékadatok kezelése. Így a termékünket használó tervezői csapatok nap mint nap gyorsabb és hatékonyabb munkát végezhetnek.

A SolidWorks 2012 több mint 200 fejlesztése az innováció ösztönzését és a tervezőcsapat hatékonyságának a növelését szolgálja. Az új funkciók többek között az alábbi műveleteket teszik lehetővé:

 • A leggyakrabban használt tervezési funkciók automatizálása;
 • A teljesítmény és a minőség javítása a tervezés zökkenőmentessé tétele érdekében;
 • A termékfejlesztési folyamatok alapvető átalakítása a tervezés felgyorsítása végett;
 • A csapatok közötti együttműködés és kommunikáció még szélesebb körű támogatása a kreativitás és a hatékonyság serkentése érdekében.

„A SolidWorks 2012 fejlesztése során olyan terméket kívántunk létrehozni, amellyel a felhasználóink hatékonyabbá, jövedelmezőbbé tehetik vállalkozásaikat – állítja Austin O’Malley, a DS SolidWorks kutatás-fejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke. – Ez az általunk fejlesztett CAD szoftver 20. kiadása, amelynek alapvető küldetése továbbra is ugyanaz: az innováció üzleti sikerre váltása. Ügyfeleink szenvedélye, lelkesedése minket is izgalommal tölt el. Óriási dolog látni, ahogyan ez a szenvedély kitűnő tervek inspirálójává válik.”

„A SolidWorks továbbra is kiemelten fontosnak tartja felhasználói véleményét,” állítja Scott Maro, a Maro & Associates képviselője.

„Számomra az a legszimpatikusabb, hogy ennél a cégnél a vezetők és a termékfejlesztő csapatok sokkal inkább lépést tartanak a felhasználók igényeivel, mint a többi vállalatnál – és ez nagyszerű dolog. A kutatási-fejlesztési csapatok mindig odafigyelnek a felhasználókra, remek kérdéseket tesznek föl, és nemcsak a vállalaton belül, hanem a felhasználói konferenciákon is lehetővé teszik az alfatesztelést, ami nagyszerű lehetőség. Így a szoftverbe 90 százalékban olyan funkciók kerültek be, amelyeket a felhasználók is fontosnak tartottak, hiszen a SolidWorks továbbra is odafigyel a felhasználóira.”

Automatizált tervezési funkciók a hatékonyabb tervezés szolgálatában

A SolidWorks szoftver lehetővé teszi, hogy a mérnöki és a tervezői csapatok – mindössze egy vagy két lépés kiiktatásával – leegyszerűsítsék tervezési folyamataikat, nagymértékben növelve azok használhatóságát és hatékonyságát. A SolidWorks 2012 többek között az alábbi területeken kínál új, izgalmas lehetőségeket:

 • Ábrák – Az új eszközökkel még pontosabb és mutatósabb ábrák készíthetők, ezáltal az ellenőrzés folyamata rövidebbé válik, és a terv részletei is könnyebben bemutathatók a felhasználóknak. A szoftver például automatikusan kiemeli a megváltozott méreteket, és a korábbi értékeket is feltünteti, ami nagyban megkönnyíti az ellenőrzést végző kollégák munkáját. A sorba rendezési funkciónak és a mágneses vonalaknak köszönhetően még könnyebb a buborékok rendezése és elhelyezése, így a felhasználóknak kevesebb időt kell az ábrák összehasonlításával, a részletek silabizálásával tölteniük.
 • FenntarthatóságA SolidWorks Sustainability új, nagy tudású felhasználói felületén a „mi van akkor, ha?” forgatókönyveknek köszönhetően a termékek viselkedésének még pontosabb modellezésére van lehetőség. A szoftver még szélesebb körű támogatást nyújt a különleges, egyedi anyagok alkalmazásához. A felhasználók a folyamatokat is hatékonyan modellezhetik, többek között olyan paraméterek alkalmazásával, mint az újrahasznosított tartalom és a használat időtartama. Emellett a felhasználók azonnal, már a kibocsátásuk pillanatától hozzáférhetnek a SolidWorks Sustainability kiegészítő anyagaihoz.

Fennakadás nélküli munkafolyamatok, még kiválóbb teljesítmény és minőség

A SolidWorks 2012 használatával a tervezői munka gördülékeny és zökkenőmentes, így a termékeket gyorsabban, kevesebb hibával készítheti el. Ez például az alábbi funkcióknak köszönhető:

 • A komplex tervek áttekintéseA nagyméretű szerkezeti részegységek vagy az egyes összetevők azonnali megnyitása és áttekintése, lépésről lépésre való végigvezetéssel, részekre bontással és méréssel – nagy teljesítményű számítógép vagy a fájl speciális előkészítése nélkül.
 • Alakzatfagyasztás – A „leállítási sáv” fölötti alakzatok letiltása lehetővé teszi, hogy csakis azoknak az alakzatoknak az újragenerálását végezze el, amelyeknél erre feltétlenül szükség van. Ily módon felgyorsíthatja az olyan összetett modellek tervezését, ahol egyes alakzatok újragenerálására nincs szükség. Az alakzatok letiltása bármikor feloldható.
 • Egyenletszerkesztő – A megújult egyenletszerkesztővel a felhasználók gyorsabban hozhatnak létre egyenleteket. A szoftverrel létrehozható képletek könnyen, gyorsan áttekinthetők. Ezáltal a szoftver még nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot eredményez.


Lényeges újítások az átfogó termékfejlesztési folyamatok terén

A SolidWorks 2012 egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi az átfogó termékfejlesztési folyamatokat – többek között az alábbi eljárásokkal:

 • Gyártásköltség-tervező – Ez a rugalmas eszköz a fémlemezből készült és a gépesített alkatrészek gyártási költségének kiszámítását teszi automatikussá. A tervezési folyamat során a tervező végig nyomon követheti a termék becsült költségét, így megalapozottabb tervezői döntéseket hozhat. A funkció azonnali, a legfrissebb információkon alapuló gyártásköltség-becslést tesz lehetővé, amelyet a tervezők különféle forgatókönyvek szerint végezhetnek.
 • Fémlemezzel való munka – Fémlemezből készült alkatrészek tervezése, valamint az ügyfél által biztosított 3D alkatrésztervek fémlemezre konvertálása, olyan új eszközökkel, amelyek a fémlemezzel való munka egyedi sajátosságait is figyelembe veszik – lehetővé teszik például a szélek karimájának precíz beállítását, a legmagasabb ponthoz képesti megtámasztási körülményeket is beleértve. A tervek automatikusan síkba konvertálhatók, és elláthatók a gyártáshoz szükséges dokumentációval, valamint a CNC-berendezésekhez és a gyártóberendezéshez való exportálásra is van lehetőség.
 • Szimuláció – Továbbfejlesztettük a SolidWorks Simulation mozgásoptimalizációs funkcióit, így a szoftver az érzékelők kialakítása, valamint a gépek komplex és időintenzív jellemzőinek – például a motor mérete, a csapágyak terhelése és a futási tartomány – megtervezése során automatikusan a mozgástanulmányokra támaszkodik. A kész terveket a felhasználók pillanatok alatt optimalizálhatják; elég módosítaniuk a bevitt adatokat, és máris megtekinthetik a változásokat, a korlátozásokhoz vagy a célkitűzésekhez viszonyítva egyaránt.

A csapatok közötti együttműködés és kommunikáció még szélesebb körű támogatása

Mivel a gyártási folyamatok egyre inkább nemzetközivé válnak, a különböző tervezői csapatok együttműködése fontosabb, mint valaha. A SolidWorks 2012 többféle együttműködést segítő funkciót kínál:

 • Integrált keresés, testreszabás és még szélesebb körű támogatás a SolidWorks Enterprise PDM szoftverrel – Ez a Windows® Intéző alkalmazásba integrált program egy teljes értékű keresőeszköz, amellyel a tervezők egyben kedvenc kereséseiket is elérhetik. A kívánt információk gyorsabb elérése érdekében a felhasználóknak a Windows Explorer felhasználói felület testreszabására is van lehetőségük. A SolidWorks Enterprise PDM emellett az Office 2010 rendszert, valamint az x64 webes klienst is támogatja.
 • Valósághű élmény a 3DVIA ComposerTM funkcióval – A tervezők a még élethűbb megjelenítés érdekében a létrehozott 3D ábrák még több jellemzőjét módosíthatják. Például egyszerűen és precízen állíthatnak be alkatrészenkénti árnyékolást, textúraalapú árnyékolást, illetve a 2D panelek árnyékolását. A hangsúlyos területek kiemelése érdekében ragyogáseffektust is beállíthatnak a kép egyes részein.

A SolidWorks 2012 rendszerrel kapcsolatos további információk és a videóbemutatók megtekintéséhez keresse föl az alábbi webhelyet: http://www.solidworks.com/Launch2012_PR

 

Elérhetőség és árak

A SolidWorks 2012 világszerte, a SolidWorks hivatalos viszonteladóinál vehető igénybe. Árajánlatot a SolidWorks hivatalos viszonteladóitól kérhet. Az Ön régiójában található viszonteladók megtekintéséhez keresse fel: http://www.solidworks.com/locateVAR/

Megosztás az ismerősökkel

Van olyan kollégája, akinek segítené a munkáját a SolidWorks 2012?  Hívja föl a figyelmét élő tanfolyamainkra: http://www.solidworks.com/locateVAR/

Ossza meg Twitteren az alábbi csiripek egyikét:

Szeretné terveit a gyakorlatban is kipróbálni? Próbálja ki a @SolidWorks 2012-t! www.solidworkslaunch.com 

 

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. a Dassault Systèmes S.A. (Nasdaq: DASTY, Euronext Paris: #13065, DSY.PA) leányvállalata a 3D-s megoldások világelső szállítója. A vállalat tervezési, elemzési, termékadat-kezelési, dokumentációs és környezeti hatásvizsgálatot segítő szoftvereket fejleszt és értékesít. A vállalat a 3D-s CAD-technológiák piacvezető szolgáltatója, mely olyan intuitív és nagy teljesítményű szoftvereket biztosít, amelyekkel a tervezőcsoportok még jobb termékeket tervezhetnek. A legújabb hírek, információk vagy élő online demonstrációk a vállalat weboldalán www.solidworks.hu vagy a 1-800-693-9000 számon érhetők el (Észak-Amerikán kívül hívja a +1-781-810-5011 számot).

A Dassault Systèmes névjegye

A Dassault Systemes csoport a világ vezető vállalata a 3D és Product Lifecycle Management (PLM, termékéletciklus-kezelési) megoldások terén, és több mint 100 000 ügyféllel rendelkezik a világ 80 országában. A Dassault Systemes 1981 óta a 3D szoftverpiac úttörője. Olyan PLM alkalmazásokat és szolgáltatásokat fejleszt és bocsát piacra, amelyek ipari folyamatokat támogatnak, és a termék egész életciklusára – az ötlettől a karbantartáson át az újrahasznosításig – egységes 3D jövőképet biztosítanak. A Dassault Systèmes többek között olyan termékeket kínál, mint a CATIA (virtuális terméktervezés), a SolidWorks (3D mechanikai tervezés), a DELMIA (virtuális gyártás), a SIMULIA (virtuális tesztelés), az ENOVIA (globális együttműködésen alapuló életciklus-kezelés) és a 3DVIA (élethű 3D illusztrációkkal teli online dokumentumok készítése). A Dassault Systèmes részvényei az Euronext Paris (#13065, DSY.PA) tőzsdén is szerepelnek. További információkért látogassa meg a http://www.3ds.com webhelyet.

A SolidWorks a Dassault Systèmes SolidWorks Corporation bejegyzett végjegye az USA-ban és más országokban. A 3D VIA a Dassault Systèmes bejegyzett végjegye, a 3DVIA Composer pedig a Dassault Systèmes védjegye az USA-ban és más országokban. A többi márkanév és terméknév saját tulajdonosának védjegye. Szerzői jog © 2011 Dassault Systèmes SolidWorks Corp.