Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

Korszerű tanórák a SolidWorks Education Edition segítségével

17. 11. 2009 – A csehországi Hradec Královében működő SOŠ a SOU Hradební 1029 a SolidWorks segítségével tanít

Haar, München mellet, 17. november 2009 – A SOŠ a SOU Hradební 1029, egy Hradec Královében működő állami műszaki szakközépiskola 500 példányt vásárolt a SolidWorks® Education Edition 3D CAD szoftverből. A SOŠ a SOU Hradební 1029, amely 2004 óta a SolidWorks ügyfele, a tervezés és elektronika órákon használja a szoftvert, amelyeken hangsúlyos szerephez jut az információs és kommunikációs technológia, a műszaki dokumentációk készítése és a CNC-szerszámozás.


Tanórai projektjeik keretében a diákok gépalkatrészek és konfigurációk, öntőformák és fémlemez-alkatrészek 3D-s vázlatait készítik el a SolidWorks-szel, majd ezeket véges elemeken alapuló (FEA) elemzés segítségével vizsgálják. E folyamat kulcsfontosságú része a SolidWorks szoftverbe integrált SolidWorks SimulationXpress, amelyet a modell működőképességének és konstrukciójának értékelésére és optimalizálására használnak a tervezési folyamat korai szakaszában. Továbbá, SolidWorks adatokat használnak fel a CNC-gépek CNC SolidCAM-mel történő programozásához.


„Az alapvető CAD-ismeretekkel rendelkező végzett diákok sokkal jobb esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon. A modern oktatási környezet realitásait figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy a SolidWorks oktatási kiadását használjuk fel tantervünkben” – magyarázta Hana Vláčilová, a SOŠ a SOU Hradební 1029 tervezés tanára. „Abban a döntésünkben, hogy a SolidWorks-öt vásároltuk meg, döntő szerepet játszott a szoftver könnyű kezelhetősége és népszerűsége. Ezen túlmenően az összetett gépi funkciók SolidWorks SimulationXpress általi megjelenítése révén diákjaink sokkal jobban megértik a tervezési folyamatot. Az autóipar és az öntödék, amelyek sok munkalehetőséget kínálnak diákjainknak, fontosnak tartják diákjaink tervezési, öntőforma-készítési, komponenstesztelési és CNC-programozási ismereteit.”


Az évek során folyamatosan nőtt a regionális jelentkezők száma, ami szintén a SOŠ a SOU Hradební 1029 által kínált oktatás minőségéről tanúskodik. Az oktatási intézményben jelenleg körülbelül 1000 diák tanul. A tavalyi évben 30 diák vett részt a „Forma 1 az iskolákban” nemzetközi versenyen. A projekt keretében a diákok versenyautót terveztek, majd egy virtuális alagútban vizsgálták aerodinamikai tulajdonságait. A modellezés és az elemzés mellett a teljes körű rajzdokumentáció, a költségvetés és az autó CNC marógéppel történő összeszerelése is a projekt részét képezte.


Diákjaink minden évben szakismereti versenyeken vesznek részt a SolidWorks műszaki rajzok és a SolidCAM vezérlési rendszerek létrehozása terén. Különféle cégeknél szereznek munkatapasztalatot, amelyeknél a SolidWorks és a SolidCAM programot használják. Néhány diák e cégeknél kezdi el pályafutását tanulmányainak befejezése után. Más diákok műszaki egyetemeken folytatják tanulmányaikat, ahol jó tudásukkal bizonyítanak, amelyet iskolánkban szereztek.


A SOŠ a SOU Hradební 1029 azt tervezi, hogy a SolidWorks oktatási kiadását használja felnőttoktatási műszaki és szakmai képzési központjában, ahol kezdő és haladó SolidWorks-felhasználóknak fog tanfolyamokat felkínálni.


A bevezetés és a támogatás feladatát a cseh SolidWorks viszonteladó, a SolidVision látja el.

A SOŠ a SOU Hradební 1029-ről

A csehországi Hradec Královében működő SOŠ a SOU Hradební 1029 állami műszaki szakközépiskola több mint 50 éve kínál képzést a tervezés, elektromos tervezés, elektronika és információs technológia területén. A középiskola az elméleti tudás mellett a gyakorlatra is hangsúlyt fektet. Tevékenységei a felnőttoktatás körébe tartozó szemináriumokat és levelező tanfolyamokat is magukban foglalnak. www.hradebni.cz/

A SolidVision, s.r.o.-ról

A SolidVision a SolidWorks és a SolidCAM egyik legnagyobb viszonteladója Csehországban. A vállalat a SolidWorks platformra épülő átfogó PLM-megoldást kínál. A szoftverek bevezetésén túlmenően a SolidVision ügyfélszolgálati szolgáltatásokat is kínál az ország teljes területén. www.solidvision.cz/

Dassault Systèmes SolidWorks Corp.

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. a Dassault Systèmes S.A. (Nasdaq: DASTY, Euronext Paris: #13065, DSY.PA) leányvállalata a 3D-s megoldások világelső szállítója. A vállalat tervezési, elemzési, termékadat-kezelési, dokumentációs és környezeti hatásvizsgálatot segítő szoftvereket fejleszt és értékesít. A vállalat a 3D-s CAD-technológiák piacvezető szolgáltatója, mely olyan intuitív és nagy teljesítményű szoftvereket biztosít, amelyekkel a tervezőcsoportok még jobb termékeket tervezhetnek. A legújabb hírek, információk vagy élő online demonstrációk a vállalat weboldalán www.solidworks.hu/ vagy a 1-800-693-9000 számon érhetők el (Észak-Amerikán kívül hívja a +1-781-810-5011 számot).


A CATIA, a DELMIA, az ENOVIA, a SIMULIA, a 3DVIA és az a SolidWorks a Dassault Systèmes vagy leányvállalatai bejegyzett végjegyei az USA-ban és/vagy más országokban. A többi márkanév és terméknév saját tulajdonosának védjegye. Szerzői jog © 2009 Dassault Systèmes SolidWorks Corp.