Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

SolidWorks Sustainability szoftver: „Legjobb új zöld termékinnováció”

Hatékony eszköz, amely segít a terméktervezőknek az ökológiai lábnyom zsugorításában;
A Global GREEN AWARDS nyertese

Haar, München, 2010. december 6. – A SolidWorks® Sustainability szoftver, amely lehetővé teszi a tervezők és mérnökök számára, hogy csökkentsék termékeik környezetre gyakorolt hatását, megnyerte az első alkalommal meghirdetett „Legjobb új zöld termékinnováció” díjat Londonban, a globális GREEN AWARDS™ 2010 rendezvényen.

A Brit Királyi Művészeti Társaság által akkreditált díjak olyan alkotásokat ismernek el, amelyek a vállalati és társadalmi szintű felelősségvállalás, a fenntartható fejlődés és a bevált etikus gyakorlatok fontosságát közvetítik. A legjobb új zöld termékinnováció kategóriáját újonnan vezették be.

„Ez a pályázat a kedvencünk” – mondták a zsűritagok, akik a kommunikáció, a környezetvédelem és a fenntarthatóság területének neves szakértői. „A [SolidWorks Sustainability] szoftver forradalmasíthatja a tervezők által alkalmazott terméktervezési módszereket. Az életciklus alapú gondolkodás tervezési folyamatba történő integrálásával a SolidWorks [Sustainability] már a tervezési fázistól segít a tervezőknek, hogy csökkentsék termékeik környezetre gyakorolt hatásait. Az életciklus-adatbázist szolgáltató független PE International szervezettel való együttműködésnek köszönhetően a termékek masszívak és megbízhatóak. Kötelező darab minden tervező szerszámosládájában.”

Mi az Ön ökológiai lábnyoma?

A SolidWorks Sustainability, amelyet teljes mértékben integráltak a SolidWorks CAD szoftverbe, egy hatékony életciklus-értékelő eszközt tartalmaz, amely értékeli a teljes termékciklus során a szén-dioxid-kibocsátásra, energiára, levegőre és vízre gyakorolt hatásokat, beleértve az anyagválasztást, a gyártást, a használatot és az ártalmatlanítást. A DC SolidWorks a Sustainability szoftvert a környezetvédelmi életciklus-értékelés (LCA) elismert szakértőit tömörítő PE International szervezettel közösen fejlesztette ki. A szervezet által készített úttörő GaBi szoftver a világelső LCA-programcsomag. A SolidWorks Sustainability magában foglalja a GaBi szoftver LCA folyamatmodelljeit és adatbázisait, így jó minőségű tudományos adatokat használ fel a környezeti hatás értékeléséh.

A SolidWorks Sustainability anyagválasztó eszköze azonnali visszajelzést biztosít, így segítve a tervezőket, hogy az adott tervhez a legkörnyezetbarátabb anyagot válasszák. Az egykattintásos jegyzőkönyv-generálás segítségével a találatokat egyszerűen közölhetik a vállalat többi részlegével. 

„Hálásak vagyunk ezért az elismerésért” – mondta Asheen Phansey, a DS SolidWorks Sustainaibility szoftverért felelős termékmenedzsere. „A vásárlók egyre környezetbarátabb termékeket igényelnek, és a terméktervezők hatalmas hatást gyakorolnak a környezetre, mivel ők alkotják meg mindennapi használati tárgyainkat. Ezért tettük a fenntartható tervezést egyszerűvé, hozzáférhetővé, szórakoztatóvá és hatékonnyá. Addig dolgozunk, amíg minden terv fenntartható terv nem lesz, és szenvedélyes ügyfeleinket ezen út mentén vezetjük.”

 

A Dassault Systèmes SolidWorks Corp. a Dassault Systèmes S.A. (Nasdaq: DASTY, Euronext Paris: #13065, DSY.PA) leányvállalata a 3D-s megoldások világelső szállítója. A vállalat tervezési, elemzési, termékadat-kezelési, dokumentációs és környezeti hatásvizsgálatot segítő szoftvereket fejleszt és értékesít. A vállalat a 3D-s CAD-technológiák piacvezető szolgáltatója, mely olyan intuitív és nagy teljesítményű szoftvereket biztosít, amelyekkel a tervezőcsoportok még jobb termékeket tervezhetnek. A legújabb hírek, információk vagy élő online demonstrációk a vállalat weboldalán www.solidworks.hu vagy a 1-800-693-9000 számon érhetők el (Észak-Amerikán kívül hívja a +1-781-810-5011 számot).

A CATIA, a DELMIA, az ENOVIA, a SIMULIA, a 3D VIA és az a SolidWorks a Dassault Systèmes vagy leányvállalatai bejegyzett végjegyei az USA-ban és/vagy más országokban. A többi márkanév és terméknév saját tulajdonosának védjegye. Szerzői jog © 2011 Dassault Systèmes SolidWorks Corp.