Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

Műszaki kommunikáció

Fejlessze műszaki kommunikációját a mérési dokumentumok automatikus készítésével és használja fel újra a tervezési adatokat grafikákhoz, illusztrációkhoz és interaktív 3D-s élményekhez.

Csomagok

Műszaki Kommunikáció csomagok

SOLIDWORKS® MBD

A SOLIDWORKS MBD (Model Based Definition – Modell Alapú Meghatározás) egy integrált rajzmentes gyártási SOLIDWORKS megoldás. A SOLIDWORKS MBD közvetlenül 3D-ben vezeti le a gyártási folyamatot a hagyományos 2D-s rajzok helyett, ami elősegíti a termelés korszerűsítését, csökkenti a ciklus időt és a hibák számát, valamint támogatja az ipari szabványokat.

 • Meghatározhatja a 3D Termék Gyártási Információkat (PMI - Product Manufacturing Information) mint a méretek, tűrés, modelladatok, felület, hegesztési szimbólumok, tételjegyzék, táblázatok, feljegyzések és más megjegyzéseket.
 • A 3D PMI a 3D-s modell mellett átláthatóan, struktúráltan és könnyen megtalálható módon rendezettek.
 • Testreszabhatók a 3D-s sablonok különböző felhasználásra ( mint például a mérnöki tervek és árajánlatok) és részlegeknek (mint a Vezetőség, a Gyártás és a Beszerzés).
 • Ipari szabvány fájl formátumokat (mint a 3D PDF és eDrawings®) készíthet a 3D és PMI adatokból.
 • Támogatja az ipari szabványokat, mint a a katonai szabványt 31000A, az ASME Y14.41, az ISO 16792, és a DIN ISO 16792.
 • Megoszthatja és elmentheti 3D-s adatait, amivel időt takaríthat meg saját és beszállítója számára, ha szükség lenne az újratervezésre a 2D-s rajz alapján.

SOLIDWORKS Inspection

A SOLIDWORKS® Inspection segít korszerűsíteni a minőség ellenőrzési dokumentumait felhasználva a már létező 2D-s adatait legyenek azok SOLIDWORKS, PDF vagy TIFF fájlok.

 • Készítsen gyorsan tételszámozott műszaki rajzokat és mérési jelentéseket az különálló SOLIDWORKS Inspection alkalmazás vagy a SOLIDWORKS Inspection bővítmény segítségével.
 • Adjon hozzá automatikusan tételszámozott ellenőrzési méreteket az Inspection Dimensions-nel.
 • Hasonlítsa össze a felülvizsgálati rajzokat, így könnyen felismerheti az eltérések.
 • Exportálja a kész tételszámozott rajzokat PDF-ben és mérési jelentéseket Microsoft Excel táblázatokba, amik olyan standard sablonokat tartalmaznak, mint az AS9102 vagy PPAP formanyomtatványok.

SOLIDWORKS Composer

A SOLIDWORKS Composer segítségével egyszerűen újra használhatja a már meglévő 3D adatait, hogy gyorsan készítsen kiváló minőségű grafikai ábrákat 3D-s terveihez.

 • Szinkronizálja műszaki dokumentációját terveivel, így a grafikai elemek automatikusan frissülnek amint változik valami a terven.
 • Készítse el a műszaki dokumentációt már a tervezési folyamat korai szakaszában és frissítse őket, ahelyett hogy megvárja amíg elkészül a termék.
 • Mutassa be termékét 2D-s és 3D-s illusztrációkkal és interakítv animációkkal mielőtt gyártásba kerül.
 • Tegye műszaki kommunikációját látványosabbá és hatásosabbá a gyártó és szolgáltató csapatai, a beszállítók és ügyfelei számára bármilyen nyelvről vagy kultúráról legyen szó, ezzel csökkentve a fordítás költségeit.

A SOLIDWORKS Composer felhasználói a termék fejlesztésével párhuzamosan készíhetik el a műszaki dokumentációt, így leegyszerűsítik a folyamatokat és felgyorsítják a piacrakerülést. Rob Scwartz, az ARENS Controls, LLC gyártási mérnöke így beszél erről az egyik termékük kapcsán: ” Már készen voltak az utasítások mielőtt az első alkatrészek megérkeztek volna. Így nem hogy nem kellett várnom az alkatrészek vagy az összeállítások megérkezésére, de jobb tartalmat tutdam összerakni sokkal rövidebb idő alatt.”