Főoldal compas
Főoldal
Tel: +420 543 216 642
Fax: +420 543 216 642

szimuláció

Növelje terméke minőségét és csökkentse a prototípus gyártás és tesztelés költségeit, hogy terveit valós körülmények között szimulálja.

SOLIDWORKS Flow Simulation

SOLIDWORKS Flow Simulation

Szimulálja könnyen a folyadék áramlást, hőátadást és a folyadékok erejét a tervei sikeréért a SOLIDWORKS Flow Simulation segítségével. A SOLIDWORKS 3D Cad-be integrált SOLIDWORKS Flow Simulation egy intuitív CFD (számítógépes folyadékdinamikai) eszköz, ami lehetővé teszi az Ön számára, hogy folyadékok és gázok áramlását szimulálja valós körülmények között, ”mi van, ha” helyzeteket teszteljen és hatékonyan vizsgálja a folyadékáramlás, hőátadás és az ezekhez kapcsolódó erők hatásait a belső vagy a külső alkatrészeken. Össze tudja hasonlítani a terv variációit, így még jobb tervezői döntést és még jobb teljesítményű terméket hozhat létre. Mérnöki célok által vezérelve a SOLIDWORKS Flow Simulation lehetővé teszik a terméktervezők számára, hogy CFD betekintést használjanak műszaki döntéseikhez egy párhuzamos tervezési megközelítésben. A HVAC és Elektromos hűtési modul további részletes folyadék áramlási vizsgálatokat tesz lehetővé.

Flow Simulation bővítmények:

  • HVAC Modul – további szimulációs funkciókat biztosít áramlásra és hőátadásra vonatkozóan.
  • Elektromos hűtési modul – virtruális elketromos modelleket és széles körű anyag könyvtárat biztosít hűtési szimulációkhoz.

SOLIDWORKS Flow Simulation a következőket tartalmazza: